Fără categorie

Simona Vladar, PHP Developer, Platforms & Technology Operations: „În eMAG am învățat cum să lucrez mai bine în echipă, să găsesc soluții rapide la probleme din ce în ce mai provocatoare”

Simona s-a alăturat nouă în 2018, când și-a dorit să lucreze într-o echipă mai mare, cu proiecte mai complexe și tehnologii noi. Spune că în eMAG a descoperit colegi care se încurajează reciproc și își depășesc limitele împreună. 

 

Care a fost parcursul tău profesional și cum ai ajuns în eMAG? 

Mi-am început cariera ca și programator PHP în 2013 în cadrul unei firme micuțe. Am urmat individual cursuri de dezvoltare profesională pe partea de PHP și în urmă cu 6 ani am hotărât că vreau mai mult. Mi-am dorit să lucrez într-o echipă mai mare, cu proiecte mai complexe, și să descopăr tehnologii noi. Am aflat despre această poziție deschisă la eMAG de la un fost coleg care mi-a recomandat cu încredere atât compania, cât și echipa. 

 

De ce ai ales eMAG? 

Am plecat de la o firma mică și mi-am dorit să lucrez la o companie stabilă, de renume, care să îmi ofere posibilitatea de dezvoltare și, totodată, să îmi aducă noi provocări. Am găsit asta, chiar și mai mult, în cadrul eMAG, pentru că am descoperit o echipă în care ne încurajăm unii pe ceilalți să ne depășim limitele. 

 

Cum te-a schimbat experiența din eMAG? Ce ai învățat? Ce ai schimbat? 

În eMAG am învățat cum să lucrez mai bine în echipă, să găsesc soluții rapide la probleme din ce în ce mai provocatoare și să am mai multă încredere în mine. Multitudinea proiectelor la care am participat m-a făcut să mă dezvolt atât din prisma tehnologiilor folosite, cât și a complexității lor. 

 

Ce te-a făcut să rămâi atâta timp? 

Am rămas în eMAG datorită mediului de lucru. Îmi place echipa în care sunt, îmi plac proiectele, îmi place faptul că mă dezvolt constant și nu am timp să ajung la monotonie. 

 

Care consideri că este diferența dintre eMAG și alți angajatori? 

eMAG îți oferă posibilitatea să lucrezi la o multitudine de proiecte, să folosești tot timpul alte tehnologii, însă cea mai mare diferență consider că este dată atât de mediul de lucru, cât și de echipele care colaborează foarte bine între ele. 

 

De ce ești cea mai mândră când vine vorba de rolul tău? 

Fiecare tehnologie nouă aplicată și fiecare proiect nou la care particip îmi aduc o stare de mulțumire și reușită, însă, cred că, atunci când vine vorba de jobul meu, sunt cea mai mândră că mă duc cu plăcere la muncă, într-o echipă în care ne ajutăm și susținem unii pe ceilalți și în care suntem apreciați. 

 

Ce nu știu oamenii despre ce înseamnă să dezvolți tehnologie pentru unul dintre cei mai relevanți jucători de ecommerce din regiune? Care sunt provocările?

Să dezvolți tehnologie pentru eMAG înseamnă să înțelegi cerința de business, să înțelegi fluxul de dinainte de modificare, să fii la punct cu tehnologiile folosite pe proiect, să colaborezi cu restul echipelor și să te încadrezi într-un deadline cu dezvoltările. Cel mai provocator, din punctul meu de vedere, este să fii la zi cu fluxurile. Dacă nu lucrezi în cadrul eMAG, nu cred că conștientizezi ce colos este, câte aplicații interacționează, câte fluxuri sunt gândite pentru a fi totul funcțional și up to date. 

 

Ce apreciezi cel mai mult la mediul de lucru din eMAG? 

În eMAG apreciez cel mai mult lucrul în echipă, faptul că nu ești tratat cu superioritate, că atunci când apare o problemă nu se pune atât de mult accentul pe persoana vinovată, ci se caută o soluție pentru a o preveni pe viitor. 

 

Ce sfaturi ai da cuiva care începe o carieră în domeniu? 

Să caute un mediu de lucru în care se poate dezvolta, în care poate fi la zi cu noile tendințe în tehnologie și, totodată, un mediu în care să se simtă apreciat și în care poate colabora bine cu echipa sa.