eMAG Techstage

Cosmin Viorel Rîmbu, NOC Team Leader, Platforms & Technology Cybersecurity & Infrastructure: „motivul pentru care sunt în continuare aici se datorează deschiderii și curajului organizației de a accepta tehnologii noi”

În eMAG din 2019, Cosmin s-a alăturat ca Senior Network Engineer și a continuat să crească, iar de trei ani este Team Leader al echipei de Network. Spune că experiența lui aici l-a schimbat atât personal, cât și profesional și că a rămas datorită deschiderii și curajului organizației de a accepta tehnologii noi și de a susține implementarea unor soluții inovatoare. 

 

Care a fost parcursul tău profesional și cum ai ajuns în eMAG? 

După aproape 10 ani de experiență în domeniile Service Provider și Outsourcing, am decis în urma cu 5 ani să explorez un alt domeniu: ecommerce. Am debutat în cadrul eMAG în calitate de Senior Network Engineer și am progresat către rolul de Team Leader al echipei de Network, pe care îl ocup deja de 3 ani. 

 

De ce ai ales eMAG? 

eMAG a fost alegerea naturală pentru mine din mai multe motive. Eram deja client fidel și am dorit să văd cum funcționează din interior un eveniment de amploare cum este Black Friday. Ulterior, am început să mă gândesc cum aș putea contribui la dezvoltarea infrastructurii eMAG folosind experiența mea anterioară. La toate acestea a contribuit și faptul că eMAG a fost unul dintre clienții unui angajator anterior, deci știam că voi lucra într-un mediu profesionist. 

 

Cum te-a schimbat experiența din eMAG? Ce ai învățat? Ce ai schimbat? 

Experiența mea la eMAG m-a schimbat în mod semnificativ, atât personal, cât și profesional. Unul dintre aspectele majore pe care le-am învățat este că satisfacția clientului este prioritară, chiar și când vorbim de infrastructură. Am învățat că identificarea și analiza corner case-urilor este esențială pentru prevenirea problemelor și a downtime-ului cu impact negativ. De asemenea, am fost expus la decizii și viziuni de infrastructură care au scopul de a susține și dezvolta eMAG.  

 

Ce te-a făcut să rămâi atâta timp? 

Motivul pentru care sunt în continuare aici se datorează în mare parte deschiderii și curajului organizației de a accepta tehnologii noi, precum și susținerea implementării unor soluții inovatoare. De asemenea, profesionalismul și devotamentul echipelor au fost factori cheie în decizia mea de a rămâne. 

 

Care consideri că este diferența dintre eMAG și alți angajatori? 

Cel mai important și vizibil ar fi poziționarea ca unul dintre cei mai agili retaileri online, precum și utilizarea constantă a tehnologiilor inovatoare. eMAG a devenit în timp un model pentru multe alte businessuri, prin rapiditatea de a acționa și a influența în mod pozitiv industria de retail, cât și pe cea de IT. 

 

De ce ești cel mai mândru când vine vorba de rolul tău? 

Sunt mândru în special de impactul pozitiv pe care ideile mele l-au avut în atingerea obiectivelor departamentului din care fac parte și de capacitatea de a modifica arhitectura infrastructurii, pentru a răspunde rapid și eficient nevoilor de business. 

 

Ce nu știu oamenii despre ce înseamnă să dezvolți tehnologie pentru unul dintre cei mai relevanți jucători de ecommerce din regiune? Care sunt provocările? 

Dezvoltarea tehnologiei pentru un jucător de acest calibru vine la pachet cu multe provocări și obstacole, dar si cu multe satisfacții. Printre provocări pot enumera curajul de a explora și implementa tehnologii noi, asumarea responsabilității, dar, mai ales, analiza atentă a acestora pentru a obține cel mai mare beneficiu pentru ecosistemul eMAG. 

 

Ce apreciezi cel mai mult la mediul de lucru din eMAG? 

Ceea ce apreciez cel mai mult la mediul de lucru din eMAG este atmosfera flexibilă și confortabilă, precum și recunoașterea eforturilor și devotamentului colegilor. Aici simt că fac parte dintr-o mare familie, unde munca în echipă și colaborarea sunt încurajate și apreciate. 

 

Ce sfaturi ai da cuiva care începe o carieră în domeniu? 

Pentru cei care își încep o carieră în domeniul nostru, aș sugera să nu le fie frică să accepte noi provocări și tehnologii. Este important să fie deschiși la idei noi, studiu continuu, testarea noilor tehnologii imediat ce apar și să fie pregătiți să-și asume responsabilități.