eMAG Backstage

Iulian Zvîncă, VP Digital Customer Engagement: „E rewarding să lucrezi pentru produse reale, folosite de oameni”

Era în liceu și visa să urmeze Ingineria Mediului când vărul lui i-a dat un sfat cât se poate de direct: „fă și tu o facultate serioasă dacă tot îți pierzi 4-5 ani din viață”. Așa că Iulian Zvîncă a dat la Informatică și a devenit dezvoltator, iar mai apoi, programator. Când avea 30 de ani credea că nu o să mai aibă nimic interesant de făcut, dar tot atunci aplicațiile mobile au început să devină din ce în ce mai relevante pentru business-uri și asta i-a și deschis calea spre eMAG. Acum 10 ani, când s-a alăturat echipei, doar 5% din traficul eMAG venea de pe dispozitive mobile. În prezent, când Iulian este VP Digital Customer Engagement, el depășește 80%.  

De mai bine de 10 ani adresa lui de e-mail se termină cu @emag.ro, iar Iulian a rămas atât de mult timp aici pentru că i-au plăcut atmosfera de start-up, faptul că poate crea produse folosite zilnic de clienți și că a văzut cum oamenii de lângă el cresc. Și la propriu, și la figurat.  

Un lucru la care ține este recunoașterea greșelilor. „Capacitatea de a recunoaște, să fii suficient de umil să zici: chiar n-a ieșit, e un lucru foarte mare, pentru că datorită faptului că n-a ieșit poți să tragi niște învățături. Poate data viitoare iese mai bine dacă ești cinstit față de rezultatele tale”, e de părere colegul nostru.  

Iulian se încarcă de energie atunci când stă alături de echipele pe care le coordonează, iar în timpul liber face sport de câte ori are ocazia. „Când stau alături de niște colegi care sunt, evident, mult mai inteligenți decât mine și să mă mir de cât de smart și de implicați sunt, cum reușesc să aducă valoare, ies încărcat de energie. După care, caut genul de activități care să îmi ia focusul pentru o anumită perioadă de timp, adică să mă scoată din priză: mă dau cu bicicleta downhill, kite, lucruri de acest tip. Genul de activități în care dacă ești neatent sau te gândești la alte lucruri, chiar și pentru o secundă, o să iasă prost”, spune Iulian.