eMAG Techstage

Elena Preda-Nedelea, Team Leader, Digital Customer Engagement BI Commercial: „este greu să îți imaginezi cât de mare este volumul de informații care se procesează și se analizează pentru a se lua cele mai bune decizii”

Când s-a alăturat echipei noastre, prietenii i-au spus că era și timpul, „la cât de multe comenzi online face”. Adevărul este, spune Elena, că și-a dorit să se întoarcă în zona de BI într-o organizație în care să aibă multe de învățat. A rămas alături de noi pentru că în eMAG găsește în mod constant subiecte care să o provoace și să îi satisfacă curiozitatea, ceea ce o face să creadă că este în locul potrivit pentru ea. 

 

Care a fost parcursul tău profesional și cum ai ajuns în eMAG? 

Scriind aceste rânduri realizez că mai sunt câteva zile și aniversez 10 ani de „IT”.

Mi-am început cariera în 2014 cu un rol de QlikView developer într-un department destul de micuț de IT, unde pot spune că m-am îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă BI. Am continuat prin a experimenta roluri bazate pe diverse alte tehnologii doar pentru a realiza că nimic nu mi se potrivește la fel de bine precum BI-ul. Așadar, începând cu 2020 m-am alăturat echipei BI din eMAG.

 

De ce ai ales eMAG? 

Atunci când m-am alăturat echipei eMAG, toți prietenii mei au spus că „era timpul să fac pasul acesta la cât de multe comenzi online fac”. Adevărul este, însă, că mi-am dorit să mă întorc în zona de BI într-o organizație unde să am multe de învățat, iar eMAG cu siguranță este locul unde chiar ai ce învăța.

 

Cum te-a schimbat experiența din eMAG? Ce ai învățat? Ce ai schimbat? 

Dincolo de evoluția mea din punct de vedere tehnic, evoluție care nu este deloc de neglijat, cred că cea mai mare transformare a adus-o trecerea mea pe rolul de Team Leader, pe care îl ocup în prezent. Și pentru că schimbarea nu se oprește niciodată, în momentul de față îmi dezvolt în mod activ abilitățile de leadership.

 

Ce te-a făcut să rămâi atâta timp? 

Sentimentul că în fiecare zi am ceva nou de învățat. Întotdeauna există un mix între perioadele liniștite și cele pline de provocări, un fel de roller coaster între zona mea de confort și ieșirea din ea. Mai mult de atât, sunt o fire extrem de curioasă, iar faptul că în mod constant găsesc subiecte care să mă provoace și să îmi satisfacă curiozitatea mă face să cred că sunt în locul potrivit pentru mine.

 

Care consideri că este diferența dintre eMAG și alți angajatori? 

În eMAG nu ești limitat doar la „bucățica” ta. Ești susținut să crești, să îți extinzi aria de expertiză și mai ales ești liber să comunici cu oameni din alte echipe sau departamente. În acest mod, informația circulă, iar tu ai ocazia de a întâlni nu doar niște buni profesioniști, ci și niște oameni foarte faini.

 

De ce ești cea mai mândră când vine vorba de rolul tău? 

Poate că va suna a clișeu, dar cu siguranță cele mai satisfăcătoare momente au fost încheierea cu succes a celor patru ediții de Black Friday la care am participat. Iar ca să înțelegeți mai bine la ce mă refer, ar trebui să vă imaginați că o ediție de BF este similară cu „Turul Franței”: ai o echipă extraordinară, te antrenezi tot anul, faci planul cursei, îl ajustezi constant, iar ziua de BF este doar sprintul final în care echipa câștigă.

 

Ce nu știu oamenii despre ce înseamnă să dezvolți tehnologie pentru unul dintre cei mai relevanți jucători de e-commerce din regiune? Care sunt provocările? 

Înainte să faci parte din echipa eMAG, este greu să iți imaginezi cât de mare este volumul de informații care se procesează și se analizează pentru a se lua cele mai bune decizii. Fie că vorbim de creșterea businessului sau de satisfacția clienților, întotdeauna la baza deciziilor stau datele.

Cred că cea mai mare provocare a noastră este să creștem o data cu businessul, practic în fiecare zi să devenim cea mai bună versiune a noastră.

 

Ce apreciezi cel mai mult la mediul de lucru din eMAG? 

Oamenii faini și modul dinamic în care se întâmplă lucrurile în eMAG. Ți se oferă frecvent ocazia de a ieși din zona de confort. Ești încurajat să testezi soluții noi, să înveți, să evoluezi, să inovezi. Însă, de departe cel mai fain lucru este atunci când îți vezi ideile puse în practică.

 

Ce sfaturi ai da cuiva care începe o carieră în domeniu? 

Este un sfat pe care l-aș da oricui, nu doar celor care își doresc o carieră în domeniu: să facă lucrurile cu pasiune, plăcere și perseverență, în modul acesta nici un obstacol nu va fi de netrecut și cu siguranță vor reuși orice își propun.