Fără categorie

Declarația privind Drepturile Omului

Introducere

Declarația Universală a Drepturilor Omului stabilește standardele minime necesare pentru ca indivizii să trăiască cu demnitate. Responsabilitatea companiilor de a susține și sprijini drepturile fiecărui individ este stabilită în Principiile Directoare ale ONU privind Afacerile și Drepturile Omului.

În acest document, împărtășim angajamentul nostru față de drepturile omului și abordarea noastră față de îndeplinirea responsabilității noastre de a contribui la progresul lor.

Abordarea noastră

În calitate de Grup global de consumatori de internet și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume, suntem conștienți de culturile numeroaselor țări în care ne desfășurăm activitatea și de impactul social extins al deciziilor și activităților noastre de afaceri.

Pe lângă impactul nostru indirect asupra comunităților în care investim și operăm, impactul nostru direct se extinde la:

  1. Forța noastră de muncă

Respectăm fără echivoc drepturile omului și protejăm demnitatea fundamentală a forței noastre de muncă. Ne angajăm să oferim un mediu respectuos, sigur și protejat de orice formă de încălcare a drepturilor omului. Ne așteptăm ca toată lumea să se comporte într-un mod care susține acest angajament de oriunde lucrează și în toate situațiile legate direct de mediul de lucru.

Acest angajament se extinde asupra Consiliului de Administrație și tuturor persoanelor care lucrează la Prosus și Naspers, inclusiv angajații temporari și permanenți, contractorii, consultanții, agenții, stagiarii și / sau candidații pentru locurile de muncă vacante. În cazul în care o persoană este angajată de o companie care operează ca agent de muncă temporară, acest angajament al Grupului se aplică oricăror politici locale în vigoare.

  1. Companii în care investim

Asociații și entitățile în care am investit (entități necontrolate) sunt obligați să respecte legile și reglementările aplicabile. În plus, îi încurajăm pe asociații noștri și entitățile în care am investit să adopte standarde de guvernanță adecvate (de exemplu, coduri de etică și conduită în afaceri, precum și politici legate de combaterea dării și luării de mită și a corupției, respectarea regulilor concurenței, respectarea vieții private și a sancțiunilor și controlul exporturilor).

  1. Furnizori care ne sprijină operațiunile și infrastructura

Conștienți de oportunitatea pe care o avem de a influența partenerii noștri din lanțul de aprovizionare prin deciziile noastre privind furnizorii și achizițiile, ne așteptăm la un angajament față de standardele minime privind drepturile omului, care este compatibil cu propriile noastre angajamente, din partea companiilor care doresc să se califice ca furnizori pentru Prosus și Naspers.

Angajamentul nostru

Angajamentul nostru față de drepturile omului este ghidat de standarde internaționale cheie:

  • Principiile Directoare ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind Afacerile și Drepturile Omului
  • Îndrumările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru întreprinderile multinaționale
  • Pactul Global al Organizației Națiunilor Unite (ONU)

În mod specific, definește în mod clar politicile și abordarea noastră privind ocuparea echitabilă a forței de muncă, asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și respectarea vieții private si a confidențialității datelor angajaților.

Ne angajăm să respectăm legile aplicabile și să respectăm drepturile omului recunoscute la nivel internațional, oriunde ne desfășurăm activitatea. Ghidați de Pactul Global al ONU, în situația rară în care legislația națională intră în conflict cu standardele internaționale, respectăm legislația națională și căutăm modalități de a respecta principiile drepturilor omului recunoscute la nivel internațional.

Forța noastră de muncă

Am stabilit abordarea noastră în ceea ce privește respectarea și promovarea principiilor care protejează drepturile forței noastre de muncă, inclusiv categoriile definite de Declarația Organizației Internaționale a Muncii (OIM) privind Principiile și Drepturile fundamentale la locul de muncă.

  • Angajarea corectă, inclusiv nediscriminarea

Știm că oamenii noștri, cu talentele și opiniile lor diverse, sunt esențiali pentru succesul nostru în crearea și implementarea de noi oportunități de afaceri. Prin urmare, ne străduim să avem un loc de muncă în care munca în echipă și încrederea reciprocă sunt promovate și în care oamenii noștri sunt tratați cu demnitate și respect. În acest scop, ne așteptăm ca toți oamenii noștri (inclusiv directorii și angajații) să fie echitabili și onești în relațiile lor profesionale cu colegii și partenerii de afaceri și să respecte următoarele principii, care sunt stabilite în detaliu în Codul de etică și conduită în afaceri:

  • Să evite relațiile sau interesele, directe sau indirecte, care le-ar putea influența sau afecta negativ capacitatea lor de a acționa cu integritate și obiectivitate;
  • Să trateze clienții, consumatorii, colegii, concurenții și terții cu demnitate, integritate și respect;
  • Să respecte un standard ridicat de etică în afaceri în toate operațiunile comerciale;
  • Să respecte legile, reglementările și regulile Grupului referitoare la necinste, corupție și / sau încălcarea obligației de bună credință a directorului sau a angajatului față de Grup;
  • Să respecte diversitatea oamenilor și să evite victimizarea, hărțuirea, bullying-ul sau abuzul asupra colegilor angajați, din cauza genului, identității de gen, expresiei de gen, statutului transgender, stereotipurilor sexuale, orientării sexuale, clasei, rasei, religiei, crezului, culorii, stării civile sau familiale, vârstei, naționalității, asocierii politice sau a unei dizabilități.
  • Demnitatea la locul de muncă

Politica noastră împotriva hărțuirii, susținută de programul nostru „Demnitate la locul de muncă”, stabilește abordarea noastră cu toleranță zero față de hărțuire și discriminare (inclusiv hărțuirea sexuală și bullying) și subliniază angajamentul nostru față de diversitate, incluziune și apartenență, astfel asigurând demnitatea la locul de muncă.

  • Viața privată și confidențialitatea angajaților

Recunoaștem confidențialitatea ca o valoare importantă și ca un element esențial al încrederii publice. Ne străduim să fim o companie de încredere și ne așteptăm ca toate companiile noastre să caute același statut. Politica noastră de guvernare a confidențialității datelor stabilește abordarea noastră cu privire la confidențialitatea datelor în general, iar stabilește abordarea noastră cu privire la confidențialitatea datelor forței noastre de muncă.

Respectăm confidențialitatea datelor cu caracter personal ale angajaților și dobândim și păstrăm numai informațiile personale ale angajaților care sunt necesare fie pentru funcționarea efectivă a Grupului, fie prin lege, în acele locuri în care Grupul își desfășoară activitatea.

  • Munca forțată, inclusiv traficul de persoane

Recunoaștem drepturile fundamentale ale omului în ceea ce privește locurile de muncă alese în mod liber. Nu acceptăm nicio formă de muncă forțată (fiind muncă sau serviciu care este cerut de la orice persoană sub amenințarea vreunei pedepse și pentru care persoana respectivă nu s-a oferit în mod voluntar). Orice activitate desfășurată în mod direct sau indirect ar trebui să fie voluntară, iar angajații ar trebui să aibă libertatea de a-și încheia activitatea în orice moment. Toți angajații ar trebui să primească un acord scris care să descrie condițiile de angajare ale angajatului într-o limbă pe care angajatul o înțelege. Nicio persoană care își începe activitatea nu va fi lipsită de documente de identitate.

  • Munca copiilor

Nu acceptăm prestarea muncii sub cerințele legale de vârstă minimă relevante în țările în care aceasta este activă și nu tolerăm munca copiilor (fiind o muncă care îi privează pe copii de copilărie, potențialul și demnitatea lor și care dăunează dezvoltării lor fizice sau mentale, inclusiv prin interferarea cu educația lor).

  • Egalitatea de șanse

Promovăm respectul pentru diversitate și promovăm diversitatea însăși. Pentru a ne asigura că toți oamenii sunt tratați în mod egal în mediul profesional, susținem eliminarea prejudecăților și promovăm șanse egale pentru recrutare, dezvoltarea competențelor, avansare și promovare și pentru remunerare.

  • Sănătatea și siguranța

Ne propunem să oferim oamenilor noștri un mediu de lucru sigur și sănătos. În acest scop, oamenii noștri trebuie să mențină locurile de muncă sigure și sănătoase respectând regulile și practicile de mediu, sănătate și siguranță și să raporteze cu promptitudine accidentele, rănirile și echipamentele, practicile sau condițiile nesigure. Se așteaptă ca oamenii noștri să-și desfășoare activitățile legate de companie într-un mod sigur, fără influența alcoolului sau a substanțelor controlate. Nu va fi tolerat consumul de droguri ilegale, violența sau comportamentul amenințător la locul de muncă.

  • Remunerarea corectă

Dorim să atragem și să reținem oameni calificați și talentați. Avem sisteme de remunerare echitabile care sunt:

  • Raționale – ușor de explicat;
  • Echitabile – lipsite de discriminare;
  • Relevante – legate de țara de operare, piețele noastre competitive, performanța personală și a companiei.

Considerăm că remunerarea echitabilă ar trebui asigurată tuturor angajaților permanenți (și temporari), contractanților, consultanților, stagiarilor și / sau candidaților la angajare.

  • Libertatea de asociere și negociere colectivă

Operăm în cadrul legilor, reglementărilor și practicilor de angajare aplicabile la nivel local. Respectăm libertatea angajaților noștri de a înființa sau de a se alătura organizațiilor la alegere și nu vom supune angajării condiția ca un angajat să accepte sau să renunțe la statutul de membru al sindicatelor.

Ne implicăm în mod regulat cu angajații noștri pentru a înțelege prioritățile și preocupările acestora și luăm măsurile adecvate pentru a răspunde feedback-ului acestora.

Guvernare, monitorizare, raportare și responsabilitate

Consiliul de Administrație supraveghează și este, în cele din urmă, responsabil pentru sustenabilitate, inclusiv pentru toate subiectele pe care le-am inclus în această Declarație privind Drepturile Omului. Comitetul pentru Social, Etică și Sustenabilitate și Comitetul pentru Resurse Umane și Remunerare asistă Consiliul în îndeplinirea responsabilității sale în ceea ce privește Drepturile Omului.

Se vor lua măsuri pentru a investiga orice încălcare semnalată și pe baza rezultatelor investigației se vor lua măsuri adecvate de remediere în cadrul de guvernanță descris mai sus.

Drepturile Omului vor fi raportate prin intermediul cadrului de raportare prevăzut în Politica de Sustenabilitate și, în măsura în care este relevant, prin Politica de Remunerare.